Demirtaş'ın başına saksı mı düştü?

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Ekim 2015 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş'ın başına saksı mı düştü?

AKP iktidarının eveleme geveleme şansı çoktan bitmiştir. Katilsiniz. Eliniz kanlıdır. Yüzünüzden ağzınızdan her yerinize kan sıçramıştır. Ve en büyük terör destekçisi olduğunuz ortaya çıkmıştır. Yurtiçinde yurtdışında terör anlayışını halka dayatan zihniyet olduğunuz ortaya çıkmıştır. Her gün onlarca genci katleden, taş attı, slogan attı diye infaz eden devlet, Ankaranın göbeğinde büyük bir katliama imza atmıştır. (...) [B]u alçakların önünde asla diz çökmeyeceğiz. (...) Sizin gibi alçaklardan korkmayacak, onurlu direniş geleneğinden gelen halklar var karşınızda. (...) Bu alçaklık karşısında vicdanı olanların kenetlenmesi gerekiyor. Bizim alçaklarla bir arada yaşama, dayanışma gibi isteğimiz yoktur. (...) Haysiyetini yitirmiş olanlarla birlikte yaşam da olmaz (...) Bu devletimizin, milletimizin birliğine yapılan saldırı değil, devletimizin halkımıza yaptığı saldırıdır.

Demirtaş daha on gün önce bu dehşetengiz suçlamalarla saldırmıştı AK Partiye.
On gün sonra ise, Ankara katliamının katilleriyle, alçaklarla haysiyetini yitirmiş olanlarla koalisyon yapabileceklerini açıkladı.

Siyasette U dönüşleri çok gördük ama bu kadar keskinini hatırlamıyorum doğrusu.
Dünkü Cumhuriyette yer alan açıklamayı okuyan HDP seçmenlerinin nasıl sersemlediklerini hayal edebiliyorum. AK Partiyi yıkma uğruna, denize düşen yılana sarılır misali HDPye sarılan stratejik HDPlilerin yaşadıkları hayal kırıklığını ve aldatılmışlık duygusunu da... AK Partiyle koalisyon yaparım diyen bir Demirtaşın onların nezdinde zerre kadar değeri kalmayacağı malum.

Peki ne oldu da yapıldı bu şaşırtıcı U dönüş?

Bazı tahminlerimiz var elbette.

Dış destek konusunda hayal kırıklığı yaşayan ve barutu tükenen PKK, HDPye Sen yine yavaş yavaş AK Partiye yanaşmaya çalış, biz bitiyoruz talimatı vermiş olabilir mesela...

Gittikçe azıtan AK Parti düşmanlığının Kürt sokağında (özellikle son seçimlerde HDPye kayan muhafazakar Kürt seçmenler arasında) yarattığı hoşnutsuzluk ve itirazdan korkulmuş, Zananın son açıklaması bir ikaz alarmı gibi okunmuş olabilir.
7 Hazirandaki emanet oyların yüzde 1i bile geçmediği; bu seçimlerde - baraj sorunu olmadığına göre - oranın daha da düşeceği öngörülmüş, dolayısıyla AK Parti düşmanı bir avuç beyaz Türkün oyu uğruna geniş Kürt tabanda oy kaybetmek akılsızca görülmüş olabilir.

Bakalım, önümüzdeki günlerde daha iyi anlarız.

Gülay Göktürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber